Bach Bloesem

  Edward Bach, een arts en homeopaat, geloofde dat energie uit bloemen en planten negatieve emoties kon verminderen. Begin 1900 creëerde hij deze remedies als een manier om het welzijn te verbeteren.

  Edward Bach ontwikkelde de bloesemremedies in de jaren 1920 en 1930. Volgens een reviewartikel uit 2010 beweerde Bach dat negatieve gemoedstoestanden, zoals angst en bezorgdheid, de oorzaak zijn van de meeste ziekten. Hoewel de moderne geneeskunde duidelijk heeft aangetoond dat dit niet het geval is, waren de remedies populaire behandelingen in het begin van de jaren 1900.

  Om de remedies te maken, deed hij verse bloemen of planten in natuurlijk bronwater. Vervolgens stelde hij dit mengsel bloot aan licht of kookte het. Tot slot filterde hij de vloeistof — om de "moedertinctuur" te verkrijgen — en mengde het met brandewijn, wat als conserveermiddel fungeerde.

  De remedies bevatten niet genoeg bloembestanddelen om door onderzoekers als farmacologisch relevant te worden beschouwd. Dit betekent dat elk effect dat ze hebben waarschijnlijk het resultaat is van het placebo-effect.

  Om de effectiviteit van de remedies voor het verlichten van negatieve emoties te evalueren, keken de auteurs van een review uit 2010 naar zeven klinische onderzoeken die hun voordelen onderzochten. De groepen deelnemers omvatten mensen met aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) en mensen met stress. Een analyse van de resultaten gaf aan dat de remedies niet effectief waren.

  De middelen bevatten echter brandewijn, dus een persoon die disulfiram (Antabuse) gebruikt voor alcoholmisbruik, moet ze vermijden. Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen de middelen ook niet gebruiken.

  Bachbloesemremedies dateren uit de jaren 1920 en 1930 toen de Britse arts Edward Bach ze ontwikkelde. Hij geloofde dat bloemen en planten energie bevatten die emotionele problemen kan genezen.

  © 2024 Healthline Media UK Ltd, Brighton, VK. Alle rechten voorbehouden. MNT is het geregistreerde handelsmerk van Healthline Media. Alle medische informatie die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld als vervanging voor geïnformeerd medisch advies en u mag geen actie ondernemen voordat u een zorgverlener hebt geraadpleegd. Zie aanvullende informatie.

  Of u nu cichorei, iep, pijnboom of walnoot gebruikt, u kunt twee druppels van uw gekozen essence of persoonlijke mix toevoegen aan een glas plat water en hier gedurende de dag met tussenpozen van nippen, of zoals voorgeschreven door een arts.

  Uw persoonlijke mix kan twee tot drie weken meegaan als u deze op een koele, droge plek of in de koelkast bewaart. Als u uw persoonlijke mix echter met u mee wilt nemen, voeg dan een theelepel brandewijn toe aan de mengfles voordat u het water toevoegt om de mix te helpen bewaren. U kunt ook appelazijn of glycerine gebruiken als vervanging voor brandewijn.

  Bach® Original Flower Remedies is het enige merk dat zijn bloemen en planten haalt uit de tuinen van Mount Vernon (tegenwoordig bekend als The Bach Centre) en andere locaties die persoonlijk door Dr. Bach zijn aangewezen...

  Een van de meest transformerende tools waar ik persoonlijk profijt van heb gehad, en waar ik als gevolg daarvan een beoefenaar van ben geworden, zijn de Bach Bloesem Remedies. Ik werd voor het eerst geïntroduceerd in de Bach Bloesem Remedies toen ik bezig was met herstellen van de effecten van fibromyalgie.

  Ik was op reis om holistische modaliteiten en nutritionele ondersteuning te verkennen, omdat ik traditionele geneeskunde niet behulpzaam vond bij het omgaan met deze aandoening. Ik zou zeggen dat ik ongeveer 70% symptoomvrij was toen ik begon met het nemen van de Bachbloesems. Het werd me toen duidelijk dat hoewel ik mijn lichaam en fysieke symptomen op verschillende manieren had aangepakt, de sleutel tot genezing echt lag in het omgaan met het emotionele lichaam en de onopgeloste emotionele pijn die ik vasthield.

  Rond die tijd wijdde ik mijn persoonlijke praktijk echt aan het werken aan het helen van mijn emoties en het leren loslaten. Ik ontdekte drie belangrijke patronen die gerelateerd waren aan fibromyalgie. Het is mijn ervaring in mijn eigen herstel en in het werken met mensen die de afgelopen tien jaar met fibromyalgie te maken hadden, dat deze patronen aangepakt moeten worden:

  1) Een onvermogen om los te laten. Dit omvat een onvermogen om te ontspannen en een neiging om vast te houden aan moeilijke gevoelens en stress, wat vervolgens leidt tot ernstige spanning en rigiditeit die in het fysieke lichaam worden opgeslagen.

  2) Push, push, crash. Dit is een neiging om zo hard te pushen, voorbij iemands kunnen en dan uitgeput te raken. Het gebeurt meestal op momenten dat iemand zich beter of sterker voelt, maar ik heb ontdekt dat dit een algemeen energetisch patroon is van fibromyalgie. Ik geloof dat de kern van dit patroon voortkomt uit perfectionisme en een krachtige innerlijke criticus die een persoon blijft aansturen ondanks fysieke beperkingen.

  3) Sponzig. Dit verwijst naar iemands energieveld dat uitgeput is, en net als een spons de neiging heeft om de energie en emoties van anderen te absorberen. Zonder een stabieler energieveld te ontwikkelen, is het erg moeilijk om te versterken en te genezen.

  Terwijl ik aan deze problemen werkte, begon ik te werken met een Bach Bloesem Practitioner, die hielp bij het bepalen van remedies die de veranderingen die ik in mijn leven probeerde te creëren, zouden ondersteunen. Ik ontdekte dat ik binnen korte tijd een enorme opluchting voelde en binnen een periode van zes maanden had ik diepgaande veranderingen in mijn leven, veranderingen waarvan ik nooit had gedacht dat ze mogelijk waren. De resterende fysieke symptomen waar ik mee te maken had, werden opgelost; mijn algehele gezondheid en welzijn verbeterden dramatisch. Bovendien voelde ik het grootste gevoel van sereniteit, evenwicht en hoop dat ik ooit had ervaren. Dat was 15 jaar geleden. Sindsdien ben ik een beoefenaar van de Bach Bloesems geworden, werk ik met individuen en geef ik lezingen en workshops over het onderwerp. Ik blijf de remedies zelf gebruiken, omdat ik ze een hulpmiddel vind voor de tijd waarin we ons bevinden. Ze ondersteunen om meer in balans, geaard en energetisch stabiel te zijn.

  Ik zal in komende berichten meer delen over de Bachbloesems. Ik vind de remedies zelf een nuttig hulpmiddel en de leringen van Dr. Bach, de maker van de Bachbloesems, zijn inspirerend en verhelderend. Om meer te weten te komen over Dr. Bach, kunt u een eerder bericht lezen, Visionary Voices: Dr. Edward Bach of een bezoek brengen aan The Bach Centre, het huis en de werkplek van Dr. Bach. Ik zal ook een Bachbloesem van de maand-bericht opnemen om de voordelen van specifieke remedies onder de aandacht te brengen. Dr. Bach wilde dat de remedies voor iedereen toegankelijk zouden zijn en door individuen voor zichzelf en hun families gebruikt zouden worden. Het kan nuttig zijn om een ​​tijdje met een beoefenaar te werken, aangezien het proces subjectief is, maar het is mogelijk om zelf te leren werken met de remedies.

Wat is Bach Bloesem

  De Bach Bloesem Remedies zijn een hulpmiddel voor transformatie dat kan helpen om vooruit te komen en verandering in iemands leven te creëren. Ze kunnen helpen om oude wonden te helen en om te helpen met nieuwe manieren van zijn. De remedies kunnen een versterking van iemands vermogen faciliteren om gemakkelijker in de wereld te bewegen, om gezondere relaties te hebben en om meer vreugde en gemak van welzijn te ervaren.

  De visionaire arts Dr. Edward Bach ontdekte de achtendertig remedies, die de Bachbloesems vormen, in de jaren 1920 en 1930. Dr. Bach was in Engeland bekend om zijn werk op het gebied van bacteriologie en homeopathie. Door dit werk begon hij een verband te zien tussen de gemoedstoestand en het ziekteproces. Hij ontdekte dat als hij de gemoedstoestand van de persoon behandelde, alle fysieke symptomen zouden verdwijnen, en als hij vroeg genoeg behandelde, kon hij voorkomen dat er ziekte ontstond. Hij erkende dat langdurige stress door emoties zoals woede, angst of bezorgdheid de weerstand van een persoon tegen ziekte kan verlagen.

  Bovendien ontdekte Dr. Bach, door trillingsgeneeskunde en inheemse Britse bloemen te bestuderen, dat bepaalde plantenessences een diepgaand helend effect hebben op de geest. Hij merkte op dat de remedies een diepe persoonlijke transformatie in het karakter en de gedragspatronen van zijn patiënten teweegbrachten, wat niet alleen ziekte voorkwam, maar de patiënt ook gelukkiger en meer geïntegreerd maakte. Volgens Dr. Bach zijn bepaalde bloemen van een hogere orde. Hij geloofde dat deze helende planten disharmonie binnen de mentale en spirituele aspecten van ons wezen aanpakten door ons energieveld te overspoelen met hogere frequenties en zo ons hele wezen uit te lijnen. De remedies transformeren feitelijk negatieve energieën in positieve. Ze maskeren de effecten van de emoties niet, maar bieden een katalysator voor verandering die van binnenuit plaatsvindt. Hij zag deze verandering als noodzakelijk voor onze spirituele groei en zei:

  “De werking van deze essences is om onze vibraties te verhogen en onze kanalen te openen voor de ontvangst van ons Spirituele Zelf, om onze natuur te overspoelen met een bepaalde deugd die we nodig hebben, en om die fout die schade veroorzaakt uit ons weg te wassen. Ze zijn in staat, net als prachtige muziek, om onze natuur te verheffen, om ons vrede te brengen en ons lijden te verlichten.”

  Dr. Bach definieerde zeven hoofdstemmingen, die ons verhinderen onszelf te zijn en daardoor bijdragen aan ziekte en lijden bij een individu. Deze stemmingen omvatten: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in huidige omstandigheden, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en ideeën, moedeloosheid of wanhoop en overmatige zorg voor het welzijn van anderen. Dr. Bach definieert ook de zeven prachtige stadia in de genezing van ziekte: vrede, hoop, vreugde, geloof, zekerheid, wijsheid en liefde. Behandeling met de Bach Bloesem Remedies overspoelt iemands wezen in wezen met deze positieve kwaliteiten, waardoor alle energieën worden getransformeerd die iemands ware zelf beperken of verhinderen om volledig tot uitdrukking te komen.

  Een Bach Bloesem Remedie Consultatie wordt gedaan door middel van een interview en een gedetailleerde vragenlijst. Dit helpt de behandelaar om kernproblemen en behandelingsremedies te bepalen. Het is een samenwerkend proces; de rol van de behandelaar is om individuen te ondersteunen bij het leren over zichzelf en het bepalen van remedies die hun veranderingsproces kunnen ondersteunen. Meestal wordt een combinatie van vijf tot zeven remedies aanbevolen. De remedies worden oraal ingenomen; 2 druppels van elke kernremedie worden toegevoegd aan een 1 oz. druppelflesje gevuld met bronwater. De remedies werken vibrerend in plaats van medicinaal en zijn als zodanig zacht en effectief; ze kunnen geen kwaad doen. Ze zijn zo zacht dat zwangere vrouwen, kinderen en zelfs dieren ze kunnen gebruiken.

  Omdat de remedies helpen bij diepe transformatie en genezing, is het belangrijk dat het individu openstaat en bereid is om de problemen aan te pakken die zich kunnen voordoen. De remedies leren ons hoe we problemen kunnen oplossen en genezen, maar we moeten bereid zijn om naar de stem van onze eigen ziel te luisteren. Het is belangrijk om te onthouden dat de Bach Bloesem Remedies, net als elke alternatieve modaliteit, helpen bij onze transformatie. Het is aan het individu om verantwoordelijk te zijn voor en zijn of haar eigen genezingsproces te sturen.

  De Bach Bloesem Remedies zijn een krachtige katalysator voor genezing en verandering. Naast het ondersteunen van verandering en transitie, zijn ze ook nuttig gebleken bij het verlichten van chronische pijn, angst, depressie, vermoeidheid en verdriet. Of u nu al in een overgangsperiode zit of veranderingen wilt creëren maar vastzit, de Bach Bloesems kunnen uw beweging naar nieuwe manieren van zijn ondersteunen. Hoewel bepaald door emoties, ondersteunen de remedies transformatie en groei op alle niveaus - fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

  Een van de belangrijkste voordelen van de Bach Bloesem Remedies voor onze huidige tijd is het effect dat ze hebben op het energieveld. Naast het ondersteunen van de transmutatie van specifieke emoties en persoonlijkheidstrekken, helpen de remedies ook om onze energievelden te versterken en te stabiliseren. Om in de wereld van 2012 te manoeuvreren, is het van cruciaal belang om hulpmiddelen en praktijken te vinden die onze innerlijke stabiliteit ondersteunen. De Bach Bloesem Remedies bieden zo'n hulpmiddel en kunnen een waardevolle transformationele bron zijn.

  Bach Bloesem Remedy consulten en behandelingen worden aangeboden als onderdeel van One-on-One Shamanic Transformational Sessions & Programs virtueel via Zoom of persoonlijk in Annapolis, Maryland en het Washington, DC gebied. Lees meer over One-on-One Sessions & Programs met Beth Shekinah.

  Of u kunt een Bach Bloesem Remedies Consult boeken met een op maat gemaakte remedie in persona in Annapolis, MD of via Zoom met remedie rechtstreeks naar u verzonden. Plan nu…

  Beth Shekinah Terrence is een BFRP (Bach Flower Registered Practitioner) via het Bach Centre in het Verenigd Koninkrijk en is een Bach Flower Remedy-instructeur via BIEP (Bach International Education Program). Ze is gepassioneerd over het delen en onderwijzen van de remedies en hun ongelooflijke voordelen voor leven en welzijn. Lees meer over Bach Flower Remedy-cursussen.

  Beth Shekinah Terrence is een sjamaan en transformationele facilitator. Ze werkt al 27 jaar professioneel op het gebied van holistische gezondheid en welzijn. Sjamanistische genezing, een oude vorm van spirituele genezing met wortels in inheemse wijsheidstradities, is de kern van de integratieve en holistische benadering van leven en welzijn die ze met passie aan anderen wil overbrengen via haar schrijven, individuele sessies, workshops en lessen, evenals gemeenschapsprogramma's.

  Ze woont in Annapolis, Maryland, VS met haar liefhebbende partner Mario en twee katjes, Paolo & Xena. Als ze niet met haar klanten werkt of aan het schrijven is, kun je haar vinden in het bos, liggend in haar hangmat naar de lucht kijkend of thee drinkend met een goede vriend!

  Als bibliotheek biedt NLM toegang tot wetenschappelijke literatuur. Opname in een NLM-database impliceert geen goedkeuring van, of instemming met, de inhoud door NLM of de National Institutes of Health.

  Bach Bloesem Remedies zouden helpen om de emotionele staat in evenwicht te brengen en worden vaak aanbevolen door beoefenaars voor psychologische problemen en pijn. We hebben beoordeeld of Bach Bloesem Remedies (BFR's) veilig en effectief zijn voor deze indicaties door een systematische review van de literatuur uit te voeren.

Post a Comment

0 Comments